google-site-verification: googledc68920579b21f39.html

VRTEC

[ic_add_posts ids='211']

SONČKI – PRVI NASTOP NA ODRU

Za prireditev Lepo nam je skupaj smo se z otroki iz skupine Sončki pripravljali že nekaj časa. Naše priprave so potekale tako, da sva s Sonjo vključili radio in pesem Ko, ko, ko. Otroci so začeli migati, nekateri so se prijeli za roke in plesali.
Prav zanimalo me je, kako bo prvič na odru. Bomo samo gledali polno dvorano ljudi, bomo malo zaplesali, bo kdo jokal?
Končno pride ponedeljek in naš prvi nastop na odru. Že samo to, da so prišli otroci dvakrat v vrtec, je bilo za njih nenavadno.
Počasi, tako kot pač zmoremo, saj smo stari od enega do dveh let, smo prišli na oder. Tam se je že vrtela naša pesem. Nekateri otroci so samo stali in gledali, drugi so malo migali, tretji so se prijeli za roke in plesali. Jokal ni nihče.

Naš prvi nastop na odru je uspel. Bravo, Sončki!

Helena Banič, vzgojiteljica

19.9.2016 – ZOBOMIŠKA NA OBISKU V SKUPINI SONČKI

Z gospo Damjano iz ZD Krško je prišla k nam in nam povedala zanimivo zgodbo. Spoznali smo, kaj je zdrava hrana za naše zobe. Da bodo zobje zdravi, moramo jesti skorjo in sadje ter piti vodo in ne sladkih pijač. Zobomiška nima rada sladkarij, zato nam je namesto njih prinesla čisto nove zobne ščetke. Naročila nam je, da mora biti zvečer zadnja v ustih zobna ščetka, drugače pridejo na obisk črvički. Zobomiška je vedno dobrodošla v naši skupini, zato se že veselimo naslednjega obiska.

Helena Banič, vzgojiteljica

19.9.2016 – BOTRA JESEN JE ŽE POTRKALA NA NAŠA VRATA

V skupini Metuljčki smo se odločili, da jesen prikličemo kar sami že malce prej kot običajno. Skupaj smo v mislih potovali skozi jesenski gozd in opazovali drevesne liste, ki le jeseni tako čarobno spremenijo svoje barve. Otroci so jesenske barve uporabili za barvanje različnih listov iz papirja, ki so jih predhodno izrezali. Prav tako smo izdelali gozdne palčke, ki bodo krasili hodnike vrtca in našo igralnico.

Z veseljem bomo spet opazovali našo dekoracijo, saj so otroci ob opazovanju le-te izredno ponosni na svoje izdelke. Namreč, da z otroki okrasimo hodnike v vrtcu, je vloženega veliko njihovega truda in ustvarjalnih dni.

Vsi skupaj si želimo, da bi vstopili v toplo in barvito jesen.

Ksenija Satler, vzgojiteljica