V torek, 12. novembra 2019, je v Knjižnici Sevnica potekala prireditev ob zaključku letošnjega literarno-likovnega natečaja. Natečaj je letos potekal že dvanajsto leto zapored. Ob tej priložnosti so odprli tudi razstavo z nagrajenimi likovnimi in literarnimi deli učencev posavskih osnovnih šol ter dijakinje brežiške gimnazije. Razstava bo na ogled do 3. decembra.

Na prireditvi so sodelujočim učencem podelili Dalmatinove značke in priznanja strokovne komisije natečaja. Na letošnjem literarnem natečaju so sodelovale tudi štiri učenke naše šole: Tia Iljaš iz 8. ter Anja Kerin, Neja Kraševec in Maja Šoba iz 9. razreda. Vse so prejele Dalmatinove značke v obliki zapestnic in knjižne nagrade, Maja pa še priznanje strokovne komisije.

V kulturnem programu so sodelovali učenci Osnovne šole Krmelj in Glasbene šole Sevnica ter JSKD OI Krško z igralcema Filipom Černelčem in Aljažem Arhom v vlogah Adama Bohoriča in Jurija Dalmatina. Zbranim je spregovoril predsednik Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar Matjaž Gruden. Spomladi vse učence in mentorje čaka še nagradni izlet v organizaciji protestantskega društva.

Janja Rostohar, mentorica literarnega natečaja

Dostopnost