V ponedeljek, 21. 6. 2021, so se (sedaj že nekdanji) učenci 9. razreda naše šole, sicer predstavniki šolskega otroškega parlamenta v letošnjem šolskem letu, Maj Drmaž, Tia Iljaš in Ester Palčič, vrnili v šolo. Udeležili so se namreč ti. učne ure s predsednikom DZ RS, Igorjem Zorčičem, ki je bila izvedena virtualno, saj je zaradi epidemije odpadel obisk DZ. Učni uri so prisostvovali predstavniki 5 osnovnih šol iz občin Krško in Kostanjevica na Krki (OŠ Raka, OŠ Adam Bohoriča Brestanica, OŠ XIV. divizije Senovo, naša šola in OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki).

Igor Zorčič je vsem prisotnim predstavil DZ in funkcijo ter naloge predsednika DZ, nato je bil na voljo vsem prisotnim za njihova vprašanja. Na koncu je tudi sam zastavil nekaj vprašanj prisotnim učencem. Teme pogovora so bile  glas otrok in mladih v politiki, sprejemanje zakonov, razlika med Državnim zborom in Državnim svetom, volilna pravica, prihodnost in razvoj Slovenije.

Učenci so s pomočjo virtualne učne ure izvedli marsikaj novega in zanimivega. Morda pa se kdo izmed njih v prihodnosti odloči za aktivno sodelovanje v političnem življenju.

Jasmina Sanković, prof.

Dostopnost