Mavrice smo se odpravile na pohod po Podbočju. Na sprehodu smo srečale smetarje, ki so bili tako prijazni, da so nam predstavili svoje delo, svojo opremo, nam pokazali tovornjak in lahko smo opazovali, kako pobirajo zaboje in kako jih praznijo.

Ko smo se sprehajali po Podbočju, smo šli mimo gostilne Jeruzalem in ker smo bili žejni in željni spoznavanja novih stvari, smo vstopili v gostilno kot pravi gostje. Zvedeli smo, kako se obnašamo v gostilni ali restavraciji, kako smo vljudni, kako pozdravimo, naročimo pijačo in komu jo naročimo. In kaj naredimo, ko popijemo. To je bila zanimiva izkušnja z našega pohoda. V vrtec smo šli bogatejši in nič žejni.

V skupini smo s pomočjo praktikantke Anje Stanič, kostumov, knjig, slik, puzel spoznali, kaj opravlja nekdo, ki je po poklicu gasilec. Izvedeli smo, da je Anja prostovoljna gasilka, prav tako je bil naš vzgojitelj Gregor tudi pri gasilcih. Nato smo odšli do gasilskega doma, kjer sta nam Luka in Marko Zorko pokazala vso opremo, ki jo imajo v gasilskem domu. Lahko smo pomerili čelade, opazovali luči na tovornjaku, kombiju in povzpeli smo se na tovornjak, tudi tisti malo manj pogumni. Prostovoljno gasilsko društvo nas je nagradilo z pobarvankami gasilca in vrečkami za copate.

Vesna Kržičnik Mirt, vzgojiteljica

Dostopnost