V  sredo,  22. 6. 2022, smo izvedli športni dan za učence od 4. do 8. razreda z vsebinami čolnarjenja, pohodništva in kolesarjenja (8. r.). Ob lepem sončnem vremenu se je veliko učencev tudi kopalo v reki Krki.

Učenci 4. in 5. razreda so po čolnarjenju od Kostanjevice na Krki do Broda nadaljevali pot do Starega Gradu. V šoli so odigrali medrazredno prijateljsko tekmo  v nogometu.

Učenci 6. in 7. razreda so najprej odigrali tekmo v nogometu in se vkrcali na čolne pri mostu na Brodu. Čolnarili so do Dobrave, kjer so uživali v kopanju in skokih v vodo. Do šole so se vrnili peš.

Najbolj so bili aktivni učenci 8. razreda. Od šole so kolesarili do cerkljanskega mostu, se peš vrnili do Gazic, plavali in skakali s splava na reki Krki, čolnarili do Cerkelj ob Krki in se s kolesi vrnili do šole.

Z vsebinami športnega dne smo učence pripravili na pestre in varne dejavnosti v času poletnih počitnic.

Zapisal Branko Strgar, prof. športa

ŠPORTNI DAN, 4. in 5. razred

V sredo, 22. 6. 2022, smo imeli učenci od 4. do 7. razreda zadnji športni dan v tem šolskem letu.

Učenci 4. in 5. razreda smo se odpeljali  do Kostanjevice. Dobili smo tri čolne. Razdelili smo se v skupine po mesecih rojstva. Nadeli smo si jopiče in dobili vesla. V vsakem čolnu sta bila dva učitelja, s katerima smo se  naučili veslati. Hitro, kar se da usklajeno, smo veslali. Na poti je bilo kar nekaj drevesnih vej, ki smo se jim morali izogniti, pa tudi v nekaterih čolnih je bilo kar precej vode. Zdelo se nam je, da smo zelo, zelo dolgo veslali, saj so nas že močno bolele roke, vendar smo preveslali samo 3 km. Ko smo priveslali do mostu na Brodu, smo se malo ohladili in se kopali. Prišli so tudi učenci 6. in 7. razreda, ki so z našimi čolni odveslali naprej. Po kopanju smo se preoblekli in šli peš do Starega grada. Bili smo zelo utrujeni, vendar ko smo se vrnili v šolo, smo imeli še nekaj energije za majhno tekmo v nogometu s 5. razredom. Seveda ni manjkalo navijanja za naše favorite.

Na športnem dnevu smo se zelo zabavali in se naučili veslanja. Radi imamo takšne športne dneve in upamo, da bomo naslednje šolsko leto tudi lahko šli čolnarit.

Ela Palčič, 4. razred

Dostopnost