Za učence od 1. do 7. razreda je v četrtek, 16. 3. 2023, potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike za priznanje Kenguru. Sodelovalo je 76 učencev. Priznanje Kenguru je osvojilo 25 učencev. Na regijsko tekmovanje sta se uvrstila Tina Kodrič in Marko Pavlovič, učenca 6. razreda.

Za učence 8. in 9. razreda je v četrtek, 16. 3. 2023, potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike za Vegovo priznanje. Sodelovalo je 10 učencev. Prejemniki Kenguru priznanja so Zala Kodrič (8. r.), Žiga Drmaž (9. r.) in Manica Pavlovič (9. r.). Na regijsko tekmovanje so se uvrstili vsi trije prejemniki priznanj.

Regijsko tekmovanje v znanju matematike

Regijsko tekmovanje v znanju matematike za učence 6. in 7. razreda je potekalo 5. 4. 2023 na OŠ Brežice. Udeležila sta se ga Tina Kodrič in Marko Pavlovič, učenca 6. razreda. Oba učenca sta osvojila bronasto Kenguru priznanje. Tini Kodrič je zmanjkala ena točka za uvrstitev na državno tekmovanje.

Tudi za učence 8. in 9. razreda je 5. 4. 2023 na OŠ Brežice potekalo regijsko tekmovanje v znanju matematike za Vegovo priznanje. Udeležila sta se ga Zala Kodrič in Žiga Drmaž. Slednji je osvojil bronasto Vegovo priznanje in se z zadostnim številom točk uvrstil na državno tekmovanje.

Državno tekmovanje v znanju matematike

Državno tekmovanje v znanju matematike je potekalo 22. 4. 2023 na OŠ Dolenjske Toplice. Udeležil se ga je Žiga Drmaž, učenec 9. razreda, in osvojil srebrno Vegovo priznanje.

Zapisal: Miha Žarn, prof.

Dostopnost