Tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z lepo tradicijo povezovanja najmlajših in najstarejših učencev naše šole v okviru tutorstva oz. zaščitništva. S tutorstvom želimo razvijati dobre medsebojne odnose med učenci, pri starejših učencih pa predvsem odgovornost in nenazadnje tudi prostovoljstvo, saj se tutorji za svojo vlogo odločijo prostovoljno.

Tutorji oz. osmošolci in devetošolci bodo svoje varovance redno obiskovali, se z njimi pogovarjali, jim pomagali pri domačih nalogah, z njimi brali, barvali, risali, se igrali in ustvarjali, obiskali knjižnico itd., skratka resno, vestno in odgovorno opravljali svojo vlogo tutorja, prvošolci pa se bodo počutili varne in sprejete. Med mnogimi se bodo stkale pristne prijateljske vezi, ki bodo ostale v lepem spominu tudi, ko bodo zapustili osnovno šolo.

V sredo, 15. 11. 2023, so osmošolci in devetošolci tako prvič obiskali prvošolce kot njihovi bodoči prijatelji, tutorji. Oboji so to srečanje že nestrpno pričakovali. Po kratkem uvodnem delu so se novi prijatelji drug drugemu predstavili, si zaupali kakšno zanimivost ter se lotili različnih iger in dejavnosti. Za oboje se je prvo srečanje kar prehitro končalo, zato so svoje druženje nekateri nadaljevali že takoj po pouku, na skupnem sprehodu.

Jasmina Sanković, prof.

Dostopnost