V petek, 31. maja in soboto, 1. junija 2019 je potekala dvodnevna zaključna ekskurzija za učence 9. razreda. Spoznavali smo naravne in kulturne znamenitosti Gorenjske ter se preizkusili v adrenalinskih aktivnostih.

Prvi dan nas je pot vodila iz Podbočja do Kranjske Gore, kjer smo dopoldanski čas preživeli na paintballu. Sledilo je sankanje na poletnem sankališču v Kranjski Gori. Po adrenalinskih aktivnostih v Kranjski Gori in ogledu mesta, smo se ustavili pri jezeru Jasna, kjer smo uživali ob pogledu na  čudovite Julijske Alpe v ozadju. Vožnjo smo nadaljevali do Rateč, kjer smo si v neposredni bližini ogledali naravni rezervat Zelenci. Sledila je krajša vožnja do Mojstrane in nato v dolino Vrata, ki vodi do vznožja Triglavske severne stene. Na poti po dolini Vrata smo si ogledali slap Peričnik in se povzpeli do spodnjega slapa. Najbolj pogumni smo prečili zadaj za oz. pod slapom na drugo stran.

Vožnjo smo nadaljevali do Aljaževega doma v Vratih. Od tu se nam je po krajšem sprehodu odprl pogled na severno Triglavsko steno. Vožnjo smo nadaljevali v smeri proti Bohinju, kjer smo si proti večeru ogledali še slap Savico. Prenočili smo v hostlu pod Voglom.

Drugi dan smo po zajtrku odšli na rafting po Bohinjskem jezeru in Savi Bohinjki. Po triurnem veslanju smo si privoščili pico. Sledila je vožnja do Bleda. Popoldanski čas smo preživeli v pustolovskem parku na smučišču Straža. Na urejenem plezalnem poligonu smo lahko izbirali sebi primerne težavnostne stopnje plezalnih poti in preizkušali svoje spretnosti. Po številnih aktivnostih smo si vidno utrujeni, a vseeno zadovoljni, zaželeli, da se vrnemo v Podbočje.

Učenci in učenke 9. razreda

Dostopnost