V četrtek, 3. 11. 2022, je bilo pred Osnovno šolo Podbočje kljub počitniškemu tednu spet slišati vrvež. Ob 9. uri zjutraj smo se članice Društva prijateljev mladine Podbočje in učenci zbrali pred šolo in se odpravili na tradicionalni jesenski pohod. Tokrat nas je sprva kar strma, a prijetna in z jesenskimi barvami obdana pot vodila na Bočje k zidanici naše članice Renate Jurečič. Po dobri uri hoje smo prispeli na cilj, kjer nas je pričakal hišnik Matjaž, ki je že pripravljal vse potrebno za peko kostanja. Najprej smo se odpočili, nato pa se okrepčali s hrenovkami in sladkimi dobrotami. Oblačno jutro se je prelevilo v sončno dopoldne. Učenci so zadovoljni uživali ob lepem razgledu na dolino, ki se je pod nami razprostirala v vseh svojih pisanih barvah. Čas so si krajšali z igrami na bližnjem travniku, dokler jih ni vonj sveže pečenega kostanja spet zvabil k zidanici.

Ker se je bližal čas odhoda, smo pospravili in se odpravili proti šoli. Na poti nas je ustavil prijazen domačin in poskrbel za sladko presenečenje.

Smeh, petje, dobra volja in razmišljanje o tem, kam se na pohod odpravimo prihodnje leto, so nas spremljali vse do šole, kjer so učence že čakali starši.

Zaželeli smo si še lep preostanek počitnic in s prijetnimi spomini, ki smo jih ustvarili na pohodu, odšli domov.

Anita Slak, predsednica DPM Podbočje  

Dostopnost