V ponedeljek, 8. 4. 2024, je v Državnem zboru RS v Ljubljani zasedal že 34. nacionalni otroški parlament, v okviru katerega so mladi parlamentarci in parlamentarke razpravljali o temi duševnega zdravja otrok in mladih. Delo je najprej potekalo v štirih delovnih skupinah (Kaj je duševno zdravje?; Vpliv okolja na moje duševno zdravje; Moji viri pomoči; Spremembe za krepitev mojega razvoja), nato pa je sledila predstavitev zaključkov in ugotovitev delovnih skupin ter razprava na omenjene podteme. Mlade parlamentarce in parlamentarke so pozdravili in jim z zanimanjem prisluhnili gostje, med njimi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, predsednik vlade Robert Golob in predsednica ZPM Slovenije Darja Groznik. 

Med drugimi je posavsko regijo zastopala tudi naša učenka, devetošolka Zala Kodrič, ki je v razpravi aktivno sodelovala. K razpravi je prispevala veliko dobrih argumentov, hkrati pa predlagala tudi rešitve.  

Zala, iskrene čestitke za uspešno delo ter veliko uspeha, uresničenih idej in poguma še naprej!  

Jasmina Sanković, mentorica ŠOP 

Še povezave do člankov, slik in posnetkov: 

https://www.rtvslo.si/slovenija/zasedanje-otroskega-parlamenta-o-dusevnem-zdravju-otrok-je-premalo-govora/704294?fbclid=IwAR2JcsxUjFobLv_Dte5xZHrDffTomUPBsv294C1J5dHGFuJdeMU4s8ISqnk

https://365.rtvslo.si/arhiv/druge-vsebine-dz/175036004

https://365.rtvslo.si/arhiv/druge-vsebine-dz/175035901

Dostopnost