Nina Jurečič, Zoja Nala Božič in Neža Glogovšek smo se z mentorico Jasmino Sanković udeležile otroškega parlamenta, ki ga organizira ZPM Krško. Druženje je potekalo v torek, 14. 3. 2023, in sicer v treh skupinah oz. delavnicah. Prve delavnice Metode sproščanja se je udeležila Neža Glogovšek. V delavnici smo spoznavali, kaj sploh je duševno zdravje in kako se sprostiti. Skupaj smo se učili o metodah sproščanja in kako odreagirati v stresni situaciji. Druge delavnice se je udeležila Nina Jurečič. Pogovarjali smo se, kako zgraditi pozitivno samopodobo, se spoznati in kako negativne stvari obrniti v pozitivne. Tretje in zadnje delavnice se je udeležila Zoja Nala Božič. Pogovarjali smo se o tem, kako reševati konflikte in o tem, da nasilje ne sme biti prikrito.

Po koncu delavnic sta nam dobrodošlico in uspešno delo zaželela tudi župan Mestne Občine Krško Janez Kerin in župan Občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc. Našim predstavitvam pa je prisluhnila tudi podžupanja Mestne Občine Krško Ivanka Černelič Jurečič.

Sledila je predstavitev delavnic. Predstavniki posameznih delavnic smo povedali, kaj novega smo se naučili in predstavili svoja področja. Vse osnovne šole smo izbrale svoje predstavnike, kandidate za Nacionalni otroški parlament, ki so se nato predstavili. Predstavnica OŠ Podbočje je bila Zoja Nala Božič.

Po predstavitvi je potekalo glasovanje. Izbrani sta bili predstavnici OŠ Raka in OŠ Kostanjevica na Krki.

Naučile smo se veliko novega in upamo, da bomo lahko to znanje prenesle tudi ostalim.

Zoja Nala Božič, Nina Jurečič, Neža Glogovšek

Dostopnost