V sredo, 26. 4., smo imeli prireditev, s katero smo zaključili letošnjo sezono Bralne značke. Našo šolo je obiskal pisatelj, pesnik, igralec, novinar, medijski multipraktik in športnik Žiga X Gombač. V programu se je predstavil s pripovedovanjem treh svojih zgodb in navdušil učence. 

Nato je podelil priznanja za Bralno značko, po katere so prišli predstavniki posameznih razredov. Učenci 1. in 2. b razreda so prav vsi opravili Bralno značko, zato so poleg priznanj prejeli še sladko presenečenje. Učenci, ki vseh devet let osnovne šole osvojijo Bralno značko, postanejo Zlati bralci. Na letošnji prireditvi smo to priznaje podelili enajstim devetošolcem, in sicer so ga prejeli: Zoja Nala Božič, Timotej Burja, Žiga Drmaž, Nina Jurečič, Jan Kuntarič, Žana Lamovšek, Manica Pavlovič, Jan Šmajgl, Anej Topolovšek, Nik Vučič in Sara Zalar.  

V letošnjem šolskem letu smo na šoli ponovno obudili projekt Medgeneracijsko branje, ki sodi pod okrilje Društva Bralna značka. V skupino je bilo vključenih šest učenk in pet staršev. Prireditve ob zaklkučku bralne značke sta se udeležili tudi dve mamici, udeleženki skupine Medgeneracijskega branja. Vsi so prejeli priznanja, ki jih je podelil gost Žiga X Gombač. In sicer: Teja Krajnc, Ana Grozdina, Anja Topolovšek, Žanin Zajc, Martina Zorič in Monika Zorič ter mamici Andreja Topolovšek in Branka Zorič. 

Želimo si, da bi še več učencev čim pogosteje posegalo po knjigah. 

Janja Rostohar, 

vodja Bralne značke 

Dostopnost