V ponedeljek, 27. 5. 2024, smo izvedli športni dan na temo zdrave prehrane in gibanja. Zvrstilo se je pet delavnic, ki so jih učenci, razdeljeni v skupine, obiskali izmenjaje po preteku ene šolske ure.  

Delavnica Pasti v hrani je učence seznanila s tem, koliko sladkorja, maščobe in soli ima prehrana, ki jo uživajo vsakodnevno in v velikih količinah. Na delavnici Zdrava hrbtenica so učenci spoznali sestavne dele hrbtenice, pravilno telesno držo in pravilno prehajanje med položaji. Izvedli so vaje za krepitev in gibljivost mišic. Na Funkcionalni vadbi so učenci po postajah izvajali krepilne vaje za izboljšanje splošne moči, pri katerih so si pomagali z različnimi vadbenimi pripomočki (trakovi, elastike, žoge, palice, steperji …). Delavnica Sproščanje je vsebovala raztezne vaje, kjer so učenci individualno ali v trojicah poskrbeli za ublažitev napetosti v telesu, in vodeno sproščanje ob umirjeni glasbi. Učenci so se na delavnici Priprava zdravih prigrizkov in energijskih ploščic preizkusili še v kuharski vlogi, saj so po skupinah pripravljali ajdovo zlevanko, energijske kroglice, namaze, ovsene piškote … Vodenje dveh delavnic sta prevzeli dietetičarka in fizioterapevtka iz Centra za krepitev zdravja Krško. Tri delavnice pa so izvedli učitelji, ki poučujejo na šoli.  

Športni dan je v celoti uspel. Učenci so bili zadovoljni, saj so izvedeli marsikatero novo informacijo, ki jim bo lahko koristila v življenju.  

Učitelja športa 

Dostopnost