V sredo, 21. 6. 2023, smo učenci od 6. do 8. razreda imeli naravoslovni dan na temo potresov. V treh urah smo se zvrstili v treh različnih delavnicah. V delavnici o potresih smo spoznali, zakaj nastanejo potresi, kje na Zemlji so potresna območja, kako določimo točko potresa, njegovo moč in trajanje. Ob tem smo se zabavali in veliko naučili.

učenci 6. razreda

V delavnici »Ko se zatrese« smo se naučili veliko stvari, in sicer, kaj je dobro vedeti pred potresom, kako ravnati med potresom in česa med potresom ne smemo početi ter na kaj smo pozorni po potresu. Imeli smo dve sobi pobega – spletni igri, kjer smo ponovili pridobljeno znanje. Bilo je zabavno, zanimivo in poučno.

učenci 7. razreda

Tretjo uro smi imeli delavnico o seizmologiji. Prikazali so nam delovanje seizmografa, valovanje na vrvi in vzmeti. Z modelom Zemlje smo opazovali njene plasti, tektonske plošče in spoznali nastanek gorovij. Prikazali so nam tudi, kako se zgradbe premikajo ob različnih potresih. Pokazali so nam tudi, kako se po količini energije razlikujejo različne magnitude.

učenci 8. razreda

Dan smo zaključili s kvizom, kjer so se pomerile ekipe 6., 7. in 8. razreda, pari in posamezniki. Vsi so pokazali veliko znanja, najuspešnejši so si prislužili tudi nagrado.

Dostopnost