V sredo, 17. 3., so imeli učenci predmetne stopnje kulturni dan, ki so ga na daljavo izvedli sodelavci zavoda Bunker iz Ljubljanje. Učenci so bili ves čas v matičnih učilnicah, kulturni dan pa je potekal v spletnem okolju Zoom. Najprej so si ogledali predstavo InterKlepec. Gre za interaktivno, interžanrsko, intergeneracijsko in intermedijsko predstavo. To je animiran improvizacijsko, glasbeno, pripovedovalski dogodek, v katerem se glasbenik Žiga Golob, ilustrator dr. Horowitz ter pripovedovalec Rok Kušlan skupaj lotijo ljudskega junaka Petra Klepca, katerega zgodbo je zapisalo več avtorjev. Izvajalci so mešali zapise različnih avtorjev o Petru Klepcu ter učence povabili k soustvarjanju povsem nove verzije Petra Klepca.

Po odmoru so prav tako na daljavo potekale delavnice za posamezne razrede. Vodili so jih pripovedovalec, stripar ter glasbenika z violino in kontrabasom. Kulturni dan smo zaključili s skupno kreacijo ilustrirane pripovedi ob zvočni spremljavi glasbenikov in učencev.

Čeprav je kulturni dan potekal na daljavo, smo ga izpeljali uspešno, učenci so bogatejši za novo izkušnjo sodelovanja in doživljanja kulturnega ustvarjanja.

Janja Rostohar,

vodja kulturnega dneva

Dostopnost