V petek, 7. in soboto, 8. junija, smo za učence izbirnih predmetov Šport in Turistična vzgoja organizirali tabor, ki smo ga poimenovali “ČEZ DRN IN STRN”. Tabor je potekal v okolici šole in bližnjih krajih. Posamezne dejavnosti so opisale učenke 7. razreda:

S KOLESI DO GAZIC IN NAZAJ

Po končanem pouku smo se s kolesi odpeljali do Gazic. Kolesa smo zaklenili v hram in se peš odpravili do Velikega Mraševega. Nekaj časa smo hodili po travniku, potem smo zavili v gozd, kjer je bilo manj vroče. V Velikem Mraševem smo počakali avtobus in se odpeljali v šolo. Naslednji dan smo se do Gazic odpeljali s čolni. Pri učitelju smo imeli krajši počitek in postanek. Medtem, ko smo čakali, da pripeljejo pice, smo se obmetavali z vodnimi balončki. Sledila je vožnja s kolesi proti šoli, in sicer smo izbrali makadamsko pot med rastlinjaki in polji.

Leja Hudoklin in Lara Marinčič

DOWNHILL

Po vrnitvi v šolo smo pojedli jogurtovo pito, se odžejali ter se odpravili na Stari Grad. Tam so nas pričakali Jakob in Gašper Jurečič, Gašper Kodrič, Gal Jevšenak, Aljaž Vrhovšek, vsi se ukvarjajo z downhillom. Predstavili so nam opremo ter kolesa in pojasnili, da downhill pomeni spust s kolesi. Sledila je predstavitev tega zanimivega, a tudi nevarnega športa. Razporedili smo se ob progi ter počakali, da so se spustili po njej. Videli smo visoke in dolge skoke, hitre zavoje … Šport je zelo naporen, zato morajo imeti tudi veliko kondicije ter biti dobro fizično in psihično pripravljeni. Na koncu smo se tisti, ki smo to želeli, lahko tudi peljali s kolesi. Vsem želimo veliko sreče in uspehov ter zmag.

Nika Jalovec in Neja Colarič

MOJSTRSKA PRIPRAVA HRANE IN VEČERJA

Po predstavitvi downhilla smo pričeli s pripravo večerje. Razdelili smo se v dve skupini, v eni so bili fantje, v drugi pa dekleta. Ena skupina fantov je zakurila žar, spekli so pleskavice ter hrenovke in pripravili mize. Druga skupina fantov je pripravila taborni ogenj in postavila klopce.  Dekleta smo pripravile in spekle mini pice, narezale zelenjavo in pripravile sadno kupo. Ko je bilo vse nared za zaužitje, smo si s pripravljenim tudi postregli. Večerja je bila zelo okusna, saj smo jo pripravljali z veseljem.

Ester Palčič

DRUŽABNI VEČER

Potem, ko smo pojedli večerjo in postavili šotore, je sledil družabni večer ob tabornem ognju, ki ga je prižgal slavljenec David. Ob zvokih harmonike smo prepevali in se zabavali. Sledila je predstavitev posameznih šotorov. Po nastopih so sledile igre. Timotej in Luka sta iskala piščalko, Tia in Jernej ter Anja in Jakob so se morali odvezati, Aljaž in Neja pa sta morala ugotoviti, katero odvečno stvar imata na sebi. Zelo smo se zabavali. Po končanem načrtovanju požarne straže smo se odpravili v šotore. Vsaka skupina se je za stražo ognja zamenjala na eno uro in zbudila naslednjo skupino. Skozi celoten večer smo se zelo zabavali in se že veselimo naslednjega leta.

Mia Vesel in Tia Iljaš

ČOLNARJENJE

Po zajtrku smo pospravili šotore in opremo ter se odpravili na Brod, kjer sta nas pričakala čolna. Nadeli smo si rešilne jopiče in se razdelili v dve skupini, se namestili v čolna ter začeli veslati. Ko smo se utrudili, smo se v ustavili, popili vodo in si odpočili. Tisti, ki so želeli, so lahko veslali po Krki od enega do drugega brega. Kmalu smo se vrnili v čolne, nekateri so imeli težave zaradi blata, ki je bilo na dnu, vendar smo se vsi uspešno vkrcali. Veslanje ni bilo naporno, saj je bila Krka visoka in smo lepo pluli s tokom ter hitro prispeli v Gazice, kjer smo nadaljevali z druženjem. Škoda le, da voda ni bila dovolj topla, da bi se lahko kopali.

Teja Kodrič in Nina Zorič

 

Dostopnost