V mesecu aprilu smo se Kolački posvetili spoznavanju različnih poklicev, ki so nas navdušili. Imeli smo priložnost gostiti starša, ki sta nam predstavila svoja poklica knjižničarja in prodajalke. Obiskala nas je tudi medicinska sestra iz ZD Krško, ki nam je približala svoj poklic in nas navdušila za to področje dela. Veselje do spoznavanja novih poklicev nas je prevzelo, zato smo se tudi sami preizkusili v vlogi prodajalcev, knjižničarjev in medicinskih delavcev.

V sklopu našega raziskovanja smo z avtobusom obiskali Valvasorjevo knjižnico, kjer smo si ogledali bogato ponudbo knjig ter preživeli prijetne trenutke v družbi literature.

Poseben dogodek meseca je bil tudi dan, ko smo prespali v vrtcu. Doživeli smo nepozabne trenutke, polne razburljivih aktivnosti, kot so iskanje skritega zaklada, sladkanje, ples in večer zaključili s prepevanjem ob ognju.

Preostali čas smo izkoristili za opazovanje narave, uživanje v igri, pesmi in ustvarjanju. V visoko gredo pred igralnico pa smo posejali semena in posadili sadike, ki jih pridno negujemo.

Mesec je naokrog, mi pa že hitimo novim dogodivščinam naproti, o tem pa kmalu.

Lara Abram, vzgojiteljica

Dostopnost