Danes smo na OŠ Podbočje sprejeli v šolo kar 26 prvošolcev. Pred vhodom smo jih pozdravili razredničarka Lidija, vzgojiteljica Anuša, učiteljica v RAP-u Sabina, Levček in Nande.

Skozi oblak balonov so ob pomoči Levčka in Nandeta poiskali pot v šolo in v garderobo, kjer so na svoj znak odložili torbice in se odpravili v jedilnico. Tam so jih že čakali tretješolci, ki so jih najprej prijazno nagovorili in jim zaželeli prijetno bivanje na naši šoli. Nato so se tretješolci predstavili s šolsko himno, pesmico Šolski zvonec, plesom Zum, zum ter z lutkovno predstavo o likih.

Prvošolci so jih z zanimanjem opazovali in poslušali. Sledilo je sladko presenečenje v jedilnici. Potem so se pridružili staršem v učilnici. Z velikim zanimanjem so pregledali vsa darila, ki so jih čakala na mizicah. Izpraznili so šolske torbice in vanje s predalov pospravili delovne zvezke. Starši so jim na torbice privezali balone, nato pa smo se vsi odpravili pred šolski vhod, kjer smo naredili skupinske fotografije.

Sledilo je slovo, učenci so se skupaj s starši odpravili domov in nam obljubili, da jutri zagotovo pridejo v šolo in da se jutrišnjega dne že zelo veselijo.

Dostopnost