V petek, 31. 5. 2024, smo z učenci 6. razreda po pouku odšli v Terme Čatež. Deževen dopoldan se je v zgodnjih popoldanskih urah razvedril in nam omogočil, da so učenci pokazali znanje iz različnih tehnik plavanja v olimpijskem bazenu na poletni Termalni rivieri. Večina učencev je dobrih plavalcev, nekateri pa so morali za uspešno opravljen preizkus vložiti več truda.

Po zaključenem preverjanju so učenci odšli na reko, kjer so z vodnimi blazinami počasi drseli po vodi. Nadaljevala se je zabava na gusarskem otoku, toboganih in bumerangu. Vreme se je zopet poslabšalo, pričelo je deževati, zato smo odšli v notranje bazene. Čas je hitro minil in okoli 17. ure smo se odpeljali proti šoli.

Po prihodu v šolo smo si najprej pripravili večerjo. Dekleta so poskrbela za pogrinjke, fantje pa so si medtem krajšali čas z igranjem košarke v telovadnici. Po večerji so dekleta pomila posodo, fantje pa pripravili ležišča. Sledilo je igranje športnih in družabnih iger ter kino večer s kokicami. Po ogledu filma smo utrujeni kar hitro zaspali.

Zbudili smo se v sončno jutro. Tokrat so bili fantje tisti, ki so poskrbeli za zajtrk, in sicer so spekli palačinke, dekleta pa so medtem časom pospravila telovadnico.

Okrog desete ure smo s taborom zaključili, otroke so tako pred šolo pričakali starši in jih odpeljali domov.

Preživeli smo lepa dva dneva, učencem pa je bilo najbolj všeč to, da so se s sošolci in z razredničarko v sproščenem vzdušju še bolj povezali in na ta način obeležili skorajšnji zaključek šolskega leta.   

Marjeta Škrbina Rozman in Anita Slak, učiteljici na taboru

Dostopnost