»Hej, kdaj gremo spet na pohod?« Velikokrat slišano vprašanje, ki zahteva hiter odgovor. In ko dogovori stečejo, se dobimo in se podamo vedno novi dogodivščini naproti. Vsaka svoj skrbno založen nahrbtnik, ker planinci pač lačni in žejni ne moremo biti in pa seveda škratek Poldek, ki nas spremlja že dolgo vrsto let. On pozna vsako skrito pot v okolici našega vrtca in nam vedno pripravi zanimiv izlet. Ravno tako nam vsakič na poti skrije drobno presenečenje in nam na uho pripoveduje svoje hudomušne zgodbice.

Z veliko dobre volje, pesmijo in živahnim klepetom, se podamo na raziskovanje naše prečudovite okolice. Enkrat nas pot pelje ob Sušici, drugič med travniki in polji, nato se povzpnemo na Stari Grad, sledi pohod v gozd, pa ob Krki, pa še bi lahko naštevali. Veselimo se vsake poti, ki jo uspešno skupaj prehodimo in vidimo, da sploh ni bilo tako naporno.

Nikjer ni tako lepo, kot je zunaj v naravi in škoda je, da za to ne bi porabili vsake ponujene priložnosti. Mogoče otroci pri tem potrebujejo malo vzpodbude, to pa je naloga nas odraslih, da jim pri tem pomagamo.

Sonja Baškovec

Dostopnost