V petek, 18. 11., na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo na naši šoli svečano predali namenu naš nov šolski čebelnjak.

Prejšnjega je načel zob časa in na pobudo Matjaža Jurečiča je s pomočjo številnih donatorjev (Mestna občina Krško, Tovarna Krka, Podjetje Bramac, Kmetija Jarkovič, Krajevna skupnost Podbočje, Mizarstvo Toni in Branko Lipar , Mizarstvo Vrhovšek, Krovstvo Sandi Tršinar, Agrosmer Barve in laki; Viki Baznik, Gradbeništvo Sintič, Gradbeništvo GIP – Primož Kodrič, Stanko Jurečič, Trgovina Križaj, Janez Bršec in Pečarstvo in keramičarstvo Peter Kodrič), in pridnih rok hišnikov Matjaža in Toneta Jurečiča, čebelarja Viljema Vrhovška, staršev ter mladih članov čebelarskega krožka nastal nov, lepši in  prostornejši čebelnjak.

Prireditev je potekala v jedilnici šole. V programu so sodelovali otroci vrtca iz skupine Mavrice, otroški pevski zbor, učenci 2. a razreda in učenca Miha in Aleks, ki sta igrala na harmoniko. Nagovorili so nas ravnatelj Andrej Lenartič, gospod Vlado Grahovac, podžupan Mestne občine Krško, ter Boštjan Punčuh, predsednik Čebelarske zveze Kostanjevica na Krki, kamor spada tudi naše čebelarsko društvo. Ob tej priliki je Matjažu Jurečiču podaril panjsko končnico in knjigo pokojne članice društva. Zaključek je sledil pri samem čebelnjaku, kjer so trak prerezali Matjaž Jurečič, Vlado Grahovac in Viljem Vrhovšek.

Člani čebelarskega društva bomo še naprej z veseljem pomagali pri delu v čebelnjaku in poskrbeli, da bo čebelarska tradicija na naši šoli še dolgo živela.

NAJ MEDI.

Špela Bubnjić, mentorica Čebelarskega društva OŠ Podbočje

Dostopnost