V petek, 3. 12. 2021, smo se udeležili področnega tekmovanja v košarki v Brežicah.

Prijavljenih je bilo 7 ekip iz posavskih občin, in sicer OŠ Sevnica, OŠ Brežice, OŠ Krško, OŠ Radeče, OŠ Artiče, OŠ Blanca in naša šola.

Zaradi epidemioloških razmer sta tik pred začetkom tekmovanja odpovedali sodelovanje ekipi iz OŠ Artiče in OŠ Sevnica. Tudi naša ekipa je bila močno okrnjena zaradi odsotnosti učencev 8. razreda, ki so bili v karanteni in zaradi poškodb dveh učencev iz 9. razreda.

Prvo tekmo smo igrali z OŠ Blanca. Uspešni smo bili v prvi in drugi tretjini igre. Zaradi poškodbe gležnja Črta Božiča, smo v zadnji tretjini igrali slabše in tekmo izgubili z rezultatom 35 : 29 (13 : 14, 8 : 10, 14 : 5).

Naslednjo tekmo smo igrali z OŠ Brežice. Presenetili so nas z visokimi in dobro uigranimi igralci, ki redno trenirajo košarko v klubu. Predvsem pod košem so bili za naše nižje igralce težko rešljiva uganka. Rezultat 65 : 11 (23 : 2, 22 : 2, 20 : 7) V nadaljevanju je ekipa Brežic premagala vse ekipe in osvojila prvo mesto. Mi smo zasedli 5. mesto.

V naši ekipi so bili 3 učenci iz 9. razreda in 6 učencev iz 8. razreda. Sodelovali so tudi učenci iz 7., 6., in 5. razreda in si nabirali izkušnje za tekmovanje mlajših dečkov, ki bo v mesecu marcu.

Kljub porazu lahko pohvalim prav vse učence za disciplinirano in predvsem borbeno fair play igro. Večjim šolam smo dokazali, da se kljub manjšemu številu učencev in nižjim igralcem lahko postavimo ob bok in dostojno zastopamo barve naše šole.

Točke so prispevali Tim Božič 12, Nik Vesel 10, Silvo Hudorovac 5, Žiga Drmaž 4, Timotej Burja 3, Črt Božič 2, Matic Baznik 2, Jernej Božič 2.

Branko Strgar, učitelj športa

Dostopnost