Spoštovani starši.

Na osnovni novega Odloka Vlade RS, smo šole dobile nova navodila, ki se nanašajo na preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19. Kot je znano so okužbe v porastu, tudi v našem lokalnem okolju, kar je zaskrbljujoče.

Vse starše vljudno naprošamo, da v šoli in tudi doma v največji možni meri spoštujete vse ukrepe, saj bomo le na tak način omogočili pouk v šoli.

Iz Okrožnice MIZŠ izpostavljam sledeče:

1. Vsi obiskovalci šole morajo izpolnjevati pogoj PCT. Pogoj je izpolnjen, če se obiskovalci izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom.

2. Pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati tistim osebam, ki pripeljejo otroka v vrtec, v 1,. 2. ali 3. razred.

3. Za vse učence je obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Maske iz blaga niso dovoljene.  Uporaba maske je obvezna tudi na odprtih javnih prostorih, če ni možno zagotoviti 1, 5 metra medosebne razdalje.

Uporaba zaščitne maske ni obvezna za:

– otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,

– osebe, ki izvajajo športno vadbo,

– osebe s posebnimi potrebami,  ki jih iz objektivnih razlogov ne morejo nositi,

– učence pri pouku športa,

– ob upoštevanju PCT v jedilnici.

V primeru, da učenec nima zaščitne maske ali jo ne želi uporabljati, mora vzgojno – izobraževalni zavod ukrepati s svojimi internimi predpisi. Učencu se zagotovi sodelovanje pri pouku tako, da je medosebna razdalja do drugega učenca najmanj 1,5 metra.

Ukrepe je sprejela Vlada RS in smo jih vzgojno izobraževalne ustanove dolžne spoštovati. Na sprejemanje ukrepov nimamo vpliva.

Še enkrat vljudno prosimo vse starše, da že ob najmanjšem sumu na virus v družini, otroke zadržite doma, saj lahko na ta način bistveno pripomoremo k preprečevanju širjenja virusa.

Želim Vam lep dan in ostanite zdravi.

Ravnatelj:

Andrej Lenartič

Dostopnost