Mavrice prespale noč v vrtcu

Dvajsetega aprila je bil dan, ki smo ga vsi nestrpno čakali in se veselili.

Starši so svoje otroke pripeljali nazaj v vrtec ob sedemnajsti uri. V garderobi so se poslovili in jim zaželeli lep počitek.

A vzgojitelji smo jim pripravili pester nabor dejavnosti, ki so jih čakale tisto popoldne.

Najprej smo se odpravili na orientacijski pohod na lov za zakladom. Otroci so imeli namige skrite v balonih. Te so morali poiskati, jih počiti in rešiti uganko, povedati snov, ki smo se jo učili tekom leta, da so lahko nadaljevali pot do naslednje točke, kjer je bil skrit balon. Ena točka je bila v gostilni Jeruzalem, kje smo obnovili poklice, prijazna natakarica nas je tudi postregla s sokom in nas pogostila s čokoladnimi jajčki, ki so seveda teknili, saj smo nekaj nalog že rešili. Ko smo prišli do vrtca, smo na drevesu zagledali težko pričakovani zaklad, v katerem se je skrivalo: penice, baloni s frnikolo, in svetleče zapestnice.

Sledila je večerja v jedilnici, kjer smo si postregli s hot dogi in sokom. To je za nas pripravila Darinka Tomažin in hvala ji za odlično večerjo, ki je zelo teknila.

Nato smo se odpravili ven pred igralnico, kjer smo zakurili ogenj pod budnim očesom našega vzgojitelja Gregorja in  si na palice, ki jih je pripravil za nas, nataknili penice ter jih previdno držali nad ognjem. Ko  so bile pripravljene, smo jih seveda pojedli, večini otrok so bile všeč, drugim malo manj, jim pa je bila všeč sama peka penic. Verjetno bi jim bile bolj všeč pečene hrenovke 😊.

Ob poznem mraku smo se odpravili v igralnico, kjer smo se umili, oblekli v pižame in si naredili disko. Med plesom so si otroci v posebnem kotičku spekli vsak svojo palačinko, si jo sami namazali in pojedli ter zopet zaplesali. Posebna izkušnja za njih.

Okoli enajstih smo bili že vsi na svojih ležalnikih s svojo igračko in v sladkih sanjah, kamor nas je popeljala pravljica.

Noč z otroki smo prespali: Vesna, Gregor, Anemari in Darinka, ki so jo povabili sami otroci. Vsi skupaj smo bili prava ekipa.

Skupaj nam je bilo lepo in bi z veseljem  to ponovili, saj ni  bilo nobenih  težav.

Vesna Kržičnik Mirt, vzgojiteljica

Dostopnost