Pa je prišel februar, mesec, ki nam je prinesel veselje, nove prijatelje in predvsem opomnil na pomembnost kulture.

Ob kulturnem prazniku smo spoznavali državne simbole (grb, himno in zastavo), seveda pa smo največ pozornosti namenili predvsem življenju in delu Franceta Prešerna. Pripravili smo razstavo figur Franceta Prešerna, risali njegov portret in barvali slovensko zastavo in grb.

Pust veselih ust se je ustavil pri nas. Posebno doživetje smo si ustvarili tako v igralnici kot tudi na povorki skozi Podbočje. Kasneje pa smo se osnovnošolcem priključili pri pustnem rajanju v telovadnici. Lepo smo peli pustne pesmi in plesali.

14. februarja smo se pogovarjali o tem, kako se imamo radi, koga imamo radi in kako mu to lahko pokažemo vsak dan v letu.

V četrtek, 15. 2., nas je obiskala Maja Kokol s prav posebno animacijsko predstavo. Lepo je bilo, veliko smo gibali, peli in se zabavali.

Že januarja je k nam iz vrtca pri OŠ Brestanica prišel Zmajček Jurček. Z nami je preživljal čas vse do 20. februarja. Ta dan smo ga pospremili do Dobove v vrtec Najdihojca Dobova. Za otroke vrtca smo pripravili prav poseben program in predstavo Babica zima. Ogledali smo si vrtec in spoznali nove prijatelje, s katerimi smo se igrali.

Čas hitro beži, pred nami je nov mesec. Le kaj nam bo prinesel …

Lara Abram, vzgojiteljica

Dostopnost