V torek, 4. 4. 2023, je potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje za učence od 1. do 7. razreda. Tekmovanje je potekalo pod skupnim naslovom Rime srca, ritmi sveta.  

V 1. razredu so učenci brali in poustvarjali po prebrani slikanici Lile Prap z naslovom Živalske uspavanke. Učenci 2. in 3. razreda so brali pesmi Anje Štefan iz zbirke Drobtine iz mišje doline. V 4. in 5. razredu so prebirali pesmi Vinka Möderndorferja Babica za lahko noč, v 6. in 7. razredu pa so brali in pisno poustvarjali po prebrani pesniški zbirki Ferija Lainščka z naslovom Ne.  

Zelo številčno so se tekmovanja udeležili učenci 1. triade. Tako je v 1. razredu tekmovalo 11, v obeh drugih razredih skupaj 14 in v 3. razredu 13 učencev. Vsi učenci prve triade bodo ob koncu leta nagrajeni s priznanji za sodelovanje. Njihove mentorice so bile učiteljice Lidija Sotler, Sabina Prah, Suzana Mlakar Pavlovič in Barbara Pacek. 

V ostalih razredih so bronasta priznanja osvojili: 

Martina Zorič, 4. razred (mentorica Špela Bubnjić) 

Ela Palčič, 5. razred (mentorica Janja Uhernik) 

Tina Kodrič, 6. razred (mentorica Janja Rostohar) 

Marko Pavlovič, 6. razred (mentorica Janja Rostohar) 

Teja Krajnc, 7. razred (mentorica Janja Rostohar) 

Vsem učencem čestitamo za sodelovanje in pogum, saj Cankarjevo tekmovanje od njih zahteva ne le poglobljeno branje, ampak tudi ustvarjalno pisanje.  

Janja Rostohar, 
predsednica šolske tekmovalne komisije 

Dostopnost