Z zapisom in fotografijami se nam je oglasila družina dečka Jara, ki nas je v mesecu aprilu nagovoril s svojo idejo o zbiranju hrane in drugih pripomočkov za hišne ljubljenčke, ki so bile preseljene v zavetišče ob poljski meji oz. so še v Ukrajini. V času prvomajskih počitnic je družina odpotovala na Poljsko:

» V priponki vam posredujemo nekaj utrinkov vezanih na zbiralno akcijo za Fundacijo ADA. Akcija je bila uspešna tudi zaradi vaše srčnosti. Iz POŠ Tabor se je razširila na OŠ Podbočje, sodelovali so tudi sodelavci in prijatelji. Zbrali smo ogromno hrane in drugih pripomočkov za ljubljenčke, pripravili smo tudi osnovne prehranske pakete za ljudi. Prikolica je bila polna, zato smo se odločili, da bomo podarjeni denar namenili za rehabilitacijo Marjaneka, ki je med tem že našel svojo družino (zadnja slika), in za tri težko poškodovane pse (povezava do videa), ki bodo rehabilitacijo potrebovali dalj časa. Na Poljskem je bilo zbrano preloženo v kombi in v naslednjih dneh odpeljano v Ukrajino, kjer je bilo razdeljeno med posameznike, ki zaradi razmer hrane in drugih pripomočkov za ljubljenčke ne morejo kupiti.

Zahvaljujemo se za vašo podporo, in prosimo za posredovanje zahvale vsem staršem, ki otroke učijo srčnosti in nesebičnosti, in seveda otrokom, ki jih je akcija nagovorila. Želimo vam lepe počitnice!«

družina Petrovič Poljanec

Zahvali učencem in staršem se  pridružujemo zaposleni šole in vrtca.

Zapisala Suzana Čuš

Dostopnost