Na Osnovni šoli Podbočje smo v petek, 17. novembra, s kratko prireditvijo obeležili dan slovenske hrane, ki ga sicer praznujemo tretji petek v mesecu novembru. Otrokom vrtca in učencem smo pripravili tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk, super dan«, in je sestavljen iz kruha, medu, masla, mleka in jabolk. Da je dišalo po različnih vrstah sveže pečenega kruha, so poskrbele učiteljice Metka, Špelca, Lidija in Anuša.

Na odru se je z uprizoritvijo gledališke igrice Rešena zabava predstavila skupina učencev, ki obiskujejo dejavnost pravljične urice. Izpostavljen je bil zdravilni učinek medu in domače pridelanega sadja ter zelenjave. Učenci 1. in 2. razreda so zapeli pesem Čebela Adela, sledil je nastop harmonikarja Mihe in recitacije četrtošolcev.

Ob koncu prireditve je spregovorila še ravnateljica in se še posebej zahvalila gospodu Janu Jakliču, ki je iz lesa izdelal skulpturo (spodnji del predstavlja skalovje, ki se proti vrhu razširi v deblo z motivi različnih živali). Za to je porabil kar nekaj svojega prostega časa, vendar mu njegov hobi predstavlja neizmerno veselje. Spomladi bodo skrbnik šolskega čebelnjaka Matjaž Jurečič in učenci iz čebelarskega krožka v izdolben panj v hrastovem deblu naselili roj čebel.

Vabljeni k ogledu fotografij.

https://www.posavskiobzornik.si/panorama/%E2%80%8Bdan-slovenske-hrane-v-podbocju-zanimiva-lesena-skulptura-na-raki-gostili-zupana-102011

Anita Slak

Dostopnost