Občinsko tekmovanje v košarki za učence letnik 2008 in mlajši

V torek, 22. 11. 2022, smo se udeležili občinskega tekmovanja v košarki v Krškem. Sodelovale so tri ekipe osnovnih šol iz občine. Prvo tekmo smo igrali z OŠ Krško. Po prvi tretjini smo se dobro upirali domači ekipi. Potem so nas nadigrali s hitro in raznovrstno igro v napadu. Igralci so bili fizično višji in močnejši v primerjavi z našo ekipo. Drugo tekmo smo igrali proti OŠ Raka. V prvi tretjini so nas presenetili s hitro in učinkovito igro. V drugi tretjini smo se rezultatsko približali. Na koncu smo tekmo izgubili in zasedli tretje mesto. Zmagala je ekipa OŠ Krško.

Področno tekmovanje v košarki za učenke letnik 2008 in mlajše

V četrtek, 8. 12. 2022, smo na naši šoli organizirali področnega tekmovanja v košarki. Prijavljene so bile 3 ekipe iz posavskih občin, in sicer OŠ Sevnica, OŠ Boštanj in naša šola. Prvo tekmo smo igrali z OŠ Boštanj. Po dveh tretjinah  smo bili rezultatsko skupaj. Na koncu so bile uspešnejše učenke iz OŠ Boštanja. V naslednji tekmi proti OŠ Sevnica smo pred zadnjo tretjino vodili za 4 točke. Poškodbe nekaterih igralk so nam preprečile, da bi lahko tekmo zmagali. Zmagala je ekipa OŠ Sevnica, drugo mesto so osvojile igralke iz OŠ Boštanja, tretje mesto pa je zasedla naša ekipa.

Veseli me, da so priložnost za igro dobili tudi učenci in učenke nižjih razredov in se uspešno vključili v igro.

Kljub porazu lahko pohvalim prav vse učence in učenke za disciplinirano in predvsem borbeno fair play igro. Večjim šolam smo dokazali, da se kljub manjšemu številu učencev in nižjim igralcem lahko postavimo ob bok in dostojno zastopamo barve naše šole.

Branko Strgar, učitelj športa

Dostopnost