Spoštovani starši!

Vlada RS je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in bo v Uradnem listu RS, objavljen danes dne 29. 3. 2021.

Za otroke v vrtcih bo zagotovljeno le nujno varstvo, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah.

Prosimo vas, da nam do jutri, 30. 3. 2021, do 12. ure sporočite na elektronski naslov: darinka.tomazin@guest.arnes.si, ali v tem obdobju potrebujete nujno varstvo za svojega otroka.

V primeru, da nujno varstvo potrebujete, nam sporočite, kdaj bo otrok prihajal v vrtec in kdaj boste prihajali po njega. Poslovni čas vrtca bo od 6. do 16. ure. Prosimo vas, da se ur, ki jih boste navedli ob vpisu tudi držite.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, kar pomeni, da morate starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Prosimo vas, da nam potrdilo priložite do srede, 31. 3. 2021, do 14. ure.

Starši, ki boste imeli otroke v času zaprtja vrtca doma, boste oproščeni plačila vrtca.

S prijaznimi pozdravi,

Darinka Tomažin, pomočnica ravnatelja za vrtec

Obrazec: potrdilo delodajalca

Okrožnica MIZŠ

Dostopnost