Vsak dan v mesecu decembru nas je obiskal »skrivni« palček in nam prinašal po enega ali dva pisma. Veselili smo se prebiranja pisem v jutranjem krogu  in nestrpno čakali ter se spraševali, le čigavo pismo bo danes. Dobili smo tudi pismo, ki je bilo namenjeno vsem Gumbkom, in sicer da imamo dan brez počitka. Prav vsa pisma so pričarala veliko veselje in iskrice v otroške oči.
Napisali pa smo tudi pismo Božičku z našimi željami in ga odnesli na pošto. Božiček pa nam je nazaj poslal pismo in nas obdaril z družabno igro »Poštar Pavli«, ki so jo otroci odnesli domov.
»Skrivni« palček nam je skupaj z vzgojiteljicama pripravil čisto pravi kino z vstopnico, kokicami in kokakolo. Pripravili smo si čokoladni fondi s sadjem, spekli pa smo si tudi piškote, ki smo jih pojedli na čajanki.
Vsak dan smo poslušali in prepevali božične pesmi ter si pripravili ples z lučkami.
Veliko smo ustvarjali ter tako okrasili smrečico, garderobo in igralnico.
Občutili smo tudi prvi letošnji sneg, se kepali ter igrali, kolikor se je le dalo pri tako majni količini snega. Odpravili pa smo se tudi v gozd.
Za zaključek decembra pa smo imeli novoletni ples v telovadnici skupaj s tremi drugimi skupinami, igralni dan in dan brez počitka. Tako smo zaključili praznični december in veselo zakorakali v novo leto.

Barbara Mežič, vzgojiteljica

Dostopnost