V sredo, 5. 6. 2019, je potekalo šolsko državno tekmovanje v atletiki, na katerem so sodelovali tudi učenci naše šole. Z najboljšim rezultatom v skoku v višino za mlajše dečke se je uvrstil Maj Drmaž – učenec 7. razreda, ki je suvereno osvojil prvo mesto na občinskem tekmovanju v Krškem in področnem tekmovanju v Brežicah, kjer je preskočil 160 cm. V zanimivem finalnem nastopu na atletskem stadionu v Žalcu je prehitel drugo uvrščenega skakalca za tri cm in z rezultatom 163 cm osvojil zlato medaljo.

Učenci in zaposleni smo bili njegovega uspeha izredno veseli. Ob prihodu v šolo smo ga pričakali s transparenti in zastavami.

Maj je učenec, ki se še ne ukvarja aktivno z atletiko. Z odličnim doseženim rezultatom nakazuje velik potencial za perspektivnega skakalca v skoku v višino. Upamo, da ga bo ta uspeh vzpodbudil k aktivnemu ukvarjanju z atletiko.

Z rekordom šole v skoku v daljino nas je prijetno presenetil Erazem Dornik z rezultatom 603 cm. Zasedel je 6. mesto med starejšimi dečki. Tudi njemu iskreno čestitamo za rekord šole.

Učitelja športa:

Marjeta Škrbina Rozman, prof.

Branko Strgar, prof.

Dostopnost