V torek, 30. marca 2021, so devetošolci Maj Drmaž, Tia Iljaš in Ester Palčič, sodelovali na 31. občinskem parlamentu, na katerem so učenci, predstavniki osnovnih šol v občinah Krško in Kostanjevica na Krki razpravljali o raznih temah v okviru glavne teme parlamenta, Moja poklicna prihodnost. 

Občinski parlament je potekal v spletnem videokonferenčnem okolju Zoom, in sicer so se letos učenci lahko prvič preizkusili v malo drugačni obliki razprave, v debati pro et kontra. Zagovarjati so morali določeno stališče, ki jim je bilo naključno dodeljeno z žrebom. Poslušalce so morali prepričati s svojimi argumenti in s tem premagati predstavnike nasprotne šole oz. njihove argumente.  

Maj, Tia in Ester so se na občinski parlament aktivno pripravljali že na razpravah šolskega parlamenta, zato so na občinski ravni brez težav uspešno zagovarjali vse tri dodeljene teme.  S svojimi argumenti so se prebili skozi vse kroge debate in bili na koncu izglasovani za najprepričljivejše parlamentarce – predstavnike osnovnih šol v občinah Krško in Kostanjevica na Krki, za kar jim seveda iskreno čestitamo. 

Tia Iljaš in Ester Palčič se bosta tako kot zastopnika Občinskega OP osnovnih šol občin Krško in Kostanjevica na Krki udeležila 31. nacionalnega otroškega parlamenta, ki bo potekal 21. aprila 2021. Želimo jima veliko uspeha! 

Jasmina Sanković, prof. 

Dostopnost