V sredo, 21. aprila 2021 je potekalo zasedanje že 31. nacionalnega Otroškega parlamenta, ki pa letos ni potekalo v Državnem zboru RS, ampak so mladi parlamentarci razpravljali virtualno. Nacionalnega otroškega parlamenta sta se udeležili tudi predstavnici naše šole, devetošolki Tia Iljaš in Ester Palčič.

Razprava je potekala na temo Moja poklicna prihodnost in mladi predstavniki so podali zanimiva mnenja ter mnogo konkretnih predlogov. Med drugim so jih nagovorili in jim prisluhnili predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Igor Zorčič, predsednica Zveze prijateljev mladine Darja Groznik, predstavniki Zavoda RS za šolstvo, Varuha človekovih pravic, Ministrstva za delo, dom, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavoda RS za zaposlovanje in ostali.

Vsa izražena mnenja, pomisleki in podani predlogi mladih parlamentarcev ter zaključki današnje razprave bodo zapisani v poročilo, ki bo objavljeno na spletnih strani ZPMS.

Več o samem dogodku pa si lahko preberete na spletni strani ZPMS, na tej povezavi: https://www.zpms.si/2021/04/21/zakljucek-31-otroskih-parlamentov-moja-poklicna-prihodnost/.

Jasmina Sanković, prof.

Dostopnost