Ali veste, da je na svetu med 6000 in 7000 jezikov, od katerih je v Evropi približno 225 avtohtonih jezikov? Ali veste, da ima EU 24 uradnih jezikov? Dan, ko praznujemo to jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov nasploh, v šoli in izven nje, se imenuje Evropski dan jezikov. Praznujemo ga 26. septembra in to že vse od leta 2001 dalje. Na ta dan oz. že v tednu pred in po 26. septembru se odvijajo razne prireditve širom Evrope, tudi v naših krajih. V prireditvah sodelujejo številne jezikovne in kulturne ustanove, društva, univerze ter zlasti šole. 

Tudi na naši šoli smo ponovno obeležili evropski dan jezikov. Pri urah nemščine in angleščine so učenci od 6. do 9. razreda izvedeli oz. ponovili, kaj sploh EDJ je in zakaj ga praznujemo, poskušali so prepoznati posamezne jezike idr. Jezikovne igre in ostale zanimivosti smo poiskali na tej povezavi https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/sl-SI/Default.aspx

Učenci so nato zapisali svoje asociacije na izbrane države in s svojimi idejami prispevali k razstavi, ki smo jo postavili na hodniku višje stopnje. Vabljeni k ogledu.

Jasmina Sanković, prof.

Dostopnost